Vrijwilligerswerk doen bij de Wereldwinkel Breukelen?

Dat kan voor diverse taken: verkoper, voorzitter, inkoopster, ondersteuner activiteiten, schoonmaakster, roostermaker. Zie hieronder voor meer informatie.

Verkoper per direct.

Taakomschrijving: Bijdragen aan eerlijke handel met de derde wereld door:

  • verkopen van producten in de wereldwinkel (levensmiddelen, kaarten en originele cadeau’s)
  • voorlichting geven over de producten aan klanten
  • etaleren van producten
  • indirect zorgen dat de mensen in de derde wereld een inkomen hebben
  • werken in een winkel van wereldburgers voor wereldburgers

De Wereldwinkel Breukelen bevindt zich op een aantrekkelijk locatie midden in het dorp en is gevestigd in een monumentaal pand (het voormalige brandspuitershuisje). U komt een in hecht team van gezellige collega’s. Drie of vier keer per jaar is er een medewerkersvergadering (waarvan één keer met een barbecue en één keer met een nieuwjaarsglaasje). U heeft de mogelijkheid om door te groeien naar de functie van inkoopster, extra taken op u te nemen in commissies of een bijdrage te leveren aan extra verkoopactiviteiten. Weet u niet zeker of dit bij u past? Vrijblijvend een gesprek houden of één of twee keer meewerken, kan altijd.

Werktijden 
Minimaal twee dagdelen per maand volgens een vooraf (in overleg) vastgesteld winkelrooster. Werken onder schooltijd kan ook, in overleg. Bij verhindering worden onderling diensten geruild. 

De werktijden in de winkel zijn: dinsdag van 12.00 t/m 16.00 en woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. U kunt in de ochtend werken of kiezen voor de middag. Zondag en maandag is de wereldwinkel gesloten.

Inwerkmethode
U werkt zoveel mogelijk in tweetallen in de winkel. De collega met wie u samen staat ingeroosterd, werkt u in.

Bijzonderheden
Het is een goede plek om werkervaring op te doen als je op termijn in een winkel wilt gaan werken. Je kunt ervaring opdoen in het omgaan met klanten, in het werken met de kassa en met de presentatie van producten. Werken in de wereldwinkel biedt onvoldoende mogelijkheden om Nederlands te leren. In sommige gevallen is werken in de wereldwinkel een geschikte plaats voor re-integratie.

U ontvangt een samenwerkingsovereenkomst. 
U bent WA-verzekerd.

Voor een gesprek belt of mailt u naar Emmy Schoonderwoerd, vrijwilligers coördinator ( telefoon 0346 262975, e-mailadres emmy.schoonderwoerd32@gmail.com)

Inkoopwerk, activiteiten ondersteunen, schoonmaakwerk, roosters maken, er is nog veel meer te doen in de wereldwinkel.

Vraag (schriftelijk) naar de mogelijkheden via info@wereldwinkel-breukelen.nl. Wij houden ook graag vrijblijvend een gesprek met u over alle functies. Neem hiervoor contact op met Emmy Schoonderwoerd, vrijwilligerscoördinator, telefoon 0346 262975.